طريقة عمل سندويتشات السجق
2 مشترك
Aghabi :: منتدى Aghabi :: قسم المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل سندويتشات السجق
[center][img][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[color:7536=darkblue][b]
* نوع الوصفة: مقبلات و مشهيات
* محتوى الوصفة: معجنات
* درجة الصعوبة: سهلة
* خصائص: محببة للاطفال
* المقادير: أولاً العيش:
5 أكواب دقيق
قطعة خميرة ندوبها مع ملعقة سكر كبيرة ونصف كوب ماء دافئ (ونتركها 10 دقائق حتى الفوران)
كوب ماء دافيء
ثانياً الحشو:
نصف كيلو سجق مقطع حلقات
طماطم جامدة منزوعة البذور مقطعة مكعبات
فلفل مقطع
بقدونس مقطع
يمكن إضافة شرائح جبن تركى
قطع صغيرة زيتون أخضر
* التحضير: * نضيف الخميرة الفايرة للدقيق ونعجن بكوب ماء دافئ حتى تصبح العجينة لينة وتلتصق باليد لكن متكونش سايلة ونتركها تخمر ساعتين حتى تخمر تماما
* تخلط مقادير الخلطة مع بعضها
* نضع القليل من الزيت على ايدينا ثم نلم العجينة كلها ونقسمها 8 أجزاء
* نفرد كل سندوتش بالنشابة بعد رشه قليلاً بالدقيق ومنفردش كتير علشان متلصقش على الترابيزة هى مرة واحدة كافية وميكونش السندوتش خفيف
* نضع الحشو لعمل رغيف مستطيل ونقفل الاطراف ونبطط باليد
* يوضع فى صينية مفرودة مدهونة بالزيت و يدهن وجه السندوتش بالزيت ويشوك بالشوكة بشويش
* الطبخ: يخبز على درجة 230 ولما يستوى نضعه فى درج حفظ الحرارة والفرن مولع لمدة دقيقتين فقط ليحمر الوجه أو تحت الشواية
[/b][/color][/center]
[color:7536=darkblue][b]
* نوع الوصفة: مقبلات و مشهيات
* محتوى الوصفة: معجنات
* درجة الصعوبة: سهلة
* خصائص: محببة للاطفال
* المقادير: أولاً العيش:
5 أكواب دقيق
قطعة خميرة ندوبها مع ملعقة سكر كبيرة ونصف كوب ماء دافئ (ونتركها 10 دقائق حتى الفوران)
كوب ماء دافيء
ثانياً الحشو:
نصف كيلو سجق مقطع حلقات
طماطم جامدة منزوعة البذور مقطعة مكعبات
فلفل مقطع
بقدونس مقطع
يمكن إضافة شرائح جبن تركى
قطع صغيرة زيتون أخضر
* التحضير: * نضيف الخميرة الفايرة للدقيق ونعجن بكوب ماء دافئ حتى تصبح العجينة لينة وتلتصق باليد لكن متكونش سايلة ونتركها تخمر ساعتين حتى تخمر تماما
* تخلط مقادير الخلطة مع بعضها
* نضع القليل من الزيت على ايدينا ثم نلم العجينة كلها ونقسمها 8 أجزاء
* نفرد كل سندوتش بالنشابة بعد رشه قليلاً بالدقيق ومنفردش كتير علشان متلصقش على الترابيزة هى مرة واحدة كافية وميكونش السندوتش خفيف
* نضع الحشو لعمل رغيف مستطيل ونقفل الاطراف ونبطط باليد
* يوضع فى صينية مفرودة مدهونة بالزيت و يدهن وجه السندوتش بالزيت ويشوك بالشوكة بشويش
* الطبخ: يخبز على درجة 230 ولما يستوى نضعه فى درج حفظ الحرارة والفرن مولع لمدة دقيقتين فقط ليحمر الوجه أو تحت الشواية
[/b][/color][/center]
Aghabi :: منتدى Aghabi :: قسم المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى